פרופיל של שף אישי: מוניקה

פרופיל של שף אישי: מוניקה

מוניקה סנדלר מבשלת מאז שהיא זוכרת את עצמה. כשגדלה בטקסס על גבול מקסיקו, הזיכרונות הראשונים שלה היו להכין טורטיות עם עוזרת הבית המשפחתית מריה. "הטורטיות החמות האלה שיורדות מהמחבת היו הזכרונות הראשונים שלי", היא נזכרת. “תמיד אהבתי לבשל, ​​אהבתי להתנסות. חבר שלי בתיכון נהג להתלוצץ שאני האדם היחיד שעורך מסיבות בלי שההורים שלו יגישו את המאכלים."

 

אבל מוניקה מעולם לא ראתה בעצם הבישול כבחירה בקריירה, במקום זאת בחרה לקבל תואר בעבודה סוציאלית. עם זאת, כל אותה העת היא לימדה את עצמה לבשל ולמלצר במסעדה, והיא גם בישלה לצד במסעדה מקסיקנית שיקית ביוסטון. המסעדה ביקשה ממנה לספק עבורה מזון והיא אפילו קיבלה הופעה כשף פרטי עבור מדריכת הטיסה שלה. כן, היא למדה לטוס.

 

אחר כך עברה לפורטלנד, בעקבות אחיה, בשנת 1996. היא התחתנה ונולד לה ילד. "כשבני היה בן שלוש רציתי לקבל את החופש והגמישות שיש לי באמצעות עסק משלי ולעשות את זה בתחום הבישול. עשיתי מחקר ומצאתי את והתאהבתי בתחום. הלכתי למפגש פסגה באותה שנה ופגשתי את קנדי. היא מדהימה. היא נתנה לי המון עצות עסקיות נהדרות. אני אוהבת אותה!"

 

השם של העסק החדש שלה, הגיע אליה בחלום בזמן ששהתה ביוסטון בביקור אצל אמה. כשחזרה לפורטלנד היא הצליחה להשיג לקוחות מכמה חברות ראשיות באזור, כולל נייקי, אדידס ואינטל. היא התמקדה בבישול ארוחות מזינות ובריאות וביצירת ארוחות על בסיס הדיאטות המיוחדות של הלקוחות.

 

"אני עושה הכל החל מפליאו ועד עזרה לאנשים שסובלים מאלרגיות ורגישות למזון, כמו צליאק וטרשת נפוצה או דיאטות אנטי דלקתיות אחרות", היא מסבירה. "אני תמיד קוראת כתבות תזונה ורפואה. אנשים מגיעים אליי כי הם רוצים לאכול אוכל נקי ובריא.”

 

אבל, כמו שפים פרטיים לאירועים רבים, היא אוהבת שהרגע שלה יבריק עם אוכל קצת יותר מיוחד. "אני אוהבת לעשות גם ארוחות ערב, היא אומרת. "אז אני יכולה לשלוף הכל לכל אחד."

 

אחת התקופות הגדולות בחייה הייתה טיול עם קבוצת שפים אישיים לאיטליה, בהובלתה של קנדי. היא השתתפה בקורס בישול באקדמיה ברילה בפארמה. "זו הייתה חוויה מדהימה. לא רק שהצלחנו לטעום את שמני הזית הטובים ביותר באזור וללמוד איך הכינו פרמז'ן ופרושוטו, אלא אפילו יצא לנו לבשל עם שף שבישל לאפיפיור! אהבתי את התוצרת, את השווקים הקטנים. זה היה מדהים!"

סגירת תפריט