You are currently viewing האם תינוק באמת 'בעט' דרך הרחם של אימו?

האם תינוק באמת 'בעט' דרך הרחם של אימו?

אישה בהריון בסין חוותה סיבוך מסכן חיים כאשר תינוקה שטרם נולד לכאורה "בעט" ברחם שלה, על פי דיווחי חדשות.

 

האישה, הידועה בשם הבדוי "ג'אנג", הייתה בהריון 35 שבועות כשהלכה לחדר המיון בגלל כאבי בטן קיצוניים, כך על פי הדיווח ב"ניו יורק פוסט".

 

כאשר רופאים בבית החולים שנזן באוניברסיטת פקין ביצעו אולטרסאונד, הם ראו כי לאישה יש קרע ברחם, קרע ברחם שעלול לגרום לתינוק לבלוט בבטן. במקרה זה, רגליו של התינוק היו בחלל הבטן, וירכיו של התינוק היו תקועות בדופן הרחם, כך דווח.

 

קרע ברחם הוא נדיר ומתרחש רק ב-0.07 אחוזים מההריונות. התופעה מתרחשת לרוב בקרב נשים שעברו ניתוח קיסרי קודם, ובמקרים אלה, הקרע קורה לעיתים קרובות לאורך אתר הצלקת הישן של הניתוח הקיסרי. אך במקרה של ג'אנג, היא עברה ניתוח להסרת שרירנים מהרחם שלה לפני שנכנסה להריון, וגם ניתוח זה יכול להותיר רקמת צלקת המגדילה את הסיכון לקרע ברחם.

 

אבל האם הבעיטה של ​​התינוק באמת הייתה יכולה לקרוע את הרחם?

 

ד"ר מיכאל קאקוביץ', המנהל של תכנית מחלות לב אימהיות בזמן הריון במרכז הרפואי וקסנר באוניברסיטת אוהיו, אמר שסביר יותר שהרחם התפקע מעצמו וכפות רגליו של התינוק יצאו ממנו לאחר מכן.

 

"אם לאישה יש נקודת תורפה ברחם שלה – למשל צלקת מניתוח קיסרי קודם או מניתוח להסרת שרירנים – החלק הזה נחלש ככל שהרחם הולך וגדל במהלך ההריון", אמר קאקוביץ'. "אצל חלק מהנשים שעברו ניתוח קיסרי חוזר, הרחם כל כך דק שאפשר לראות את התינוק דרכו", הוסיף. הדלדלות זו עלולה לגרום לקרע של הרחם מעצמו, אבל עדיין יש סיכוי קטן שהבעיטה של ​​תינוק יכולה למלא תפקיד בקרע ברחם, הוסיף קאקוביץ'.

 

קאקוביץ' אמר כי "בהחלט יכול להיות שהתנופה האחרונה הצליחה לעבור את הרובד הזה של הרחם".

 

קרע ברחם יכול להיות מסכן חיים, ועלול לגרום לאובדן דם חמור, אי ספיקת איברים אצל האם וחנק של העובר. בדרך כלל, במקרים אלה, לרופאים יש רק 10 עד 40 דקות ללידת התינוק לפני שפגיעה קשה בו הופכת לבלתי נמנעת.

 

רופאיה של ג'אנג פעלו במהירות ויילדו את התינוק בניתוח שארך פחות מעשר דקות. במהלך הניתוח, גילו הרופאים קרע בגודל שבעה סנטימטרים ברחם.

 

לאם ולתינוק שלום.