You are currently viewing המעי הרגיז: מחקר חדש מראה כי מכשיר ה-InterStim משפר את איכות חייהם של הסובלים מהבעיה

המעי הרגיז: מחקר חדש מראה כי מכשיר ה-InterStim משפר את איכות חייהם של הסובלים מהבעיה

בריחת שתן יכולה להתרחש בגלל מספר סיבות, כולל פגיעה בעצב הסקרלי, עצב גדול שנע מן הגב התחתון אל המעיים ואל איברים ורקמות אחרים. כאשר העצבים נפגמים לאחר טראומה, מחלה או כל גורם אפשרי אחר, השליטה במעיים יכולה להיות בעייתית.

 

לפני כמה שנים, אישר ה-FDA את השימוש במכשיר ייעודי שתוכנן במיוחד על מנת לעורר את עצב הסקרלי הפגוע. המכשיר, ששמו InterStim, מושתל מתחת לעור באזור האגן שבו הוא פועל, ותפקידו בעצם להקל על התקשורת בין המוח לעצב הפגוע. לאחר השתלת ה-InterStim, המכשיר מתחיל לפלוט פולסים חשמליים הממריצים את העצב כדי לסייע בשליטה על תפקוד המעיים ושלפוחית ​​השתן. אפשר לחשוב על זה כעל קוצב לב המיועד עבור שלפוחית ​​השתן והמעיים.

 

מחקרים רבים הוכיחו את הבטיחות והיעילות של InterStim בשימוש הן בשלפוחית ​​השתן והן במעיים. לאחרונה, מחקר שנערך על ידי חוקרים בקנדה הוכיח גם כי InterStim יכול לשפר באופן משמעותי את איכות החיים של אנשים הסובלים מבריחת צואה.

 

המחקר בדק 120 חולים שהושתל בהם מכשיר ה-InterStim ועקב אחריהם במשך ארבע שנים, תוך מדידת מדדי איכות החיים הכלולים במדד איכות החיים עם בריחת הצואה (Fecal Incontinence Quality of Life Scale, FIQLS). ה-FIQLS כולל שאלות לגבי הערכה עצמית וביטחון עצמי, נכונותו של אדם לנסוע, לעזוב את הבית או לעסוק בפעילויות חברתיות, וכן גורמים אחרים שיש להם השפעה משמעותית על כמה אנשים באמת יכולים ליהנות מהם.

 

בתום תקופת המחקר, החוקרים גילו כי ציוני מדד איכות החיים של המטופלים גדלו באופן משמעותי, בעוד שציון מדד איכות החיים עם בריחת צואה (מדד לחומרת הסימפטומים) ירד במידה ניכרת.

 

לתוצאות המחקר יש השלכות משמעותיות על חולים אשר אולי מהססים אם כדאי להם לנסות את מכשיר ה-InterStim או לא.

 

בעוד שחלק מהחולים עשויים להרגיש שהם מוכנים ללבוש רפידות שמגנות עליהם מפני בריחת צואה, הבנת ההשפעה האמיתית של מכשיר פשוט זה על איכות החיים יכולה לספק לחולים תובנה גדולה יותר לגבי האופן שבו הם יכולים ליהנות משיפור משמעותי באיכות חייהם.